Leidse regio
Overig
Op
zondag16dec201815:00

Excursie in de Munnikkenpolder, Leiderdorp

De Munnikkenpolder is een nieuw natuurgebied in Leiderdorp ten oosten van de A4. Informatie over de Munnikkenpolder >>>>

Graag nodigen we je weer uit voor onze excursie in de Munnikkenpolder. We gaan a.s. zondag 16 december weer de polder in. Gebruikelijk komt in deze tijd de natuur tot rust, maar hoe is dat nu na deze warme herfst en zomer? Op de eenden kan gerekend worden, welke en hoeveel blijft een verrassing. Er staan nog steeds planten in bloei. Tijdens de excursie zal aan beide aspecten aandacht worden besteed. Ook wordt de oeverzwaluwwand bezocht. De zwaluwen zijn naar het zuiden, daarom wordt er niets verstoord.

Verzameld wordt in de polder onderaan de brug over de A4 vanaf 14.50 uur. U weet vast hoe u daar moet komen.
Voor nieuwe deelnemers zijn hier nog eenmaal de mogelijkheden:

  • de Boomgaardlaan uitrijden – eventueel parkeren - en vervolgens het wandelpad richting de polder in lopen.
  • de Willem Alexanderlaan, opgang naar de brug over de A4 is schuin tegenover het Gemeentehuis (fietsen of ± 10 minuten lopen).
  • het Boomgaardpad in het noorden van de polder (vanuit het dorp loopt het betonpad aan de linkerkant voor het voormalig Ibishotel langs en vóór de Munnikkenbrug)

Vertrek om 15.00 uur. De excursie wordt deels fietsend gedaan. Bent u te voet? Geen probleem, u kunt zich steeds lopend bij de groep voegen. Houdt u rekening met een drassige polder waar het harder waait en kouder is dan in het dorp?
Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet noodzakelijk, meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl

Algemene informatie

zondag 16 december 2018 - 15:00
Locatie: 
Leiderdorp
Nederland
Google Maps image