Leidse regio
Natuur
Vanaf
zaterdag04jun202214:00

Dag van de Plant, begraafplaats Groenesteeg - Leiden

De rondleidingen zijn kort (maximaal 20 minuten) en ze starten op verschillende tijden tussen 14 uur en 16 uur. Met focus op de oude beuk, korstmossen en veldbloemen.
Op de historische begraafplaats Groenesteeg staan veel bomen met een respectabele leeftijd. De meest opvallende is de omvangrijke bruine beuk, aangeplant in 1882, die vorig jaar is gekroond tot mooiste boom van Zuid-Holland.
Anneke Jesse, bestuurslid van de stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg, vertelt meer over de boom. Wetenschapper Harold Timans neemt je mee in de wereld van de korstmossen op de graven.    
GroenesteegIVN Natuur educatie Leidse regio verzorgt rondleidingen over de wilde veldbloemen en andere planten op de begraafplaats. Dit IVN team bestaat uit 3 natuurgidsen in opleiding, Madelène van den Berg, Leo van der Wal en Carolien Warnar. Zij hebben voor hun IVN opleiding de historische begraafplaats Groenesteeg als adoptieterrein gekozen. Dat betekent dat zij gedurende anderhalf jaar de bloemen en andere natuurfenomenen in dit bijzondere onderdeel van het Singelpark monitoren. Hun waarnemingen worden vastgelegd in een eindverslag. Bent u nieuwsgierig naar hun eerste bevindingen, kijk hier >>>>

Begraafplaats Groenesteeg is een verstilde begraafplaats met oude graven en verrassende natuur.

Meer over deze begraafplaats >>>>

 

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 4 juni 2022 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Begraafplaats Groenesteeg
Groenesteeg 126
Leiden
Nederland
Google Maps image