Leidse regio
Vogels
Op
zondag15apr201806:30

Concert bij het ochtendgloren - Leidschendam

AchterbosOp zondag 15 april organiseert IVN regio Leiden (in samenwerking met 4 andere natuur-organisaties) een excursie  in het Achterbos in de Duivenvoordse-Veenzijdse  polder. We gaan bij het ochtendgloren het sprookjesachtige bos in om te luisteren naar het ochtendconcert van de zangvogels. Welke vogels kunnen we horen, de zanglijster, merel, tjiftjaf en het winterkoninkje zijn zeker te verwachten. Horen we ook de grote bonte specht of de raven? We lopen het bos door en kijken/ horen wat de ochtend ons te bieden heeft. Aan de achterzijde van het bos is er een kans dat we de reeën, hazen en raven zien.  Ook kunnen er weidevogels te zien of te horen zijn. Ooievaars foerageren soms in de weilanden.
Trek stevige waterdichte schoenen aan en kleding die bescherming biedt tegen de mogelijk aanwezige muggen. Het pad is oneffen, niet geschikt voor bezoekers met wielen. Een verrekijker kan handig zijn.
Een beschrijving van het Achterbos vindt u hier >>>>

Graag aanmelden via ivnleiden@hotmail.com of tel 071-5210887
Verzamelen bij het begin van het Laarzenpad, ingang bij zuidelijkste stukje van Oude Veenpad (=fietspad ten westen van het spoor), te bereiken per auto via Tuinenlaan, Leidschendam (dan lopend via fietstunneltje onder spoor door) of per fiets via Horstlaan, Voorschoten.
 

 

Algemene informatie

zondag 15 april 2018 - 06:30 tot 08:30
Locatie: 
Achterbos
Oude Veenpad
Leidschendam
Nederland
Google Maps image