Leidse regio
Overig
Op
zondag17okt202114:00

Bessen- en zadenexcursie in polderpark Cronesteyn

Op zondag 17 oktober is er in Polderpark Cronesteyn een herfstwandeling met als thema: Herfst, vruchten en zaden. Aanvang is 14.00 uur, bij restaurant De Tuin van de Smid.

Nu we door de ergste coronaperikelen heen zijn kunnen er gelukkig weer IVN-excursies worden gegeven. Dit jaar was redelijk koud en nat. De herfstoogst aan vruchten is minder dan andere jaren, maar we gaan toch op zoek naar eikels, bessen, noten en zaden en wat we verder voor moois tegenkomen. Bladeren verkleuren, en vallen af. Het zou wel eens een goed paddenstoelenjaar kunnen worden (dat wordt de volgende excursie!). Nu moeten alle dieren die hier blijven voorraden en vet opslaan voor de winter. In Polderpark Cronesteyn kunt u genieten van wat moeder natuur ons aan moois en eetbaars te bieden heeft. En hoe al die verschillende zaden hun verspreiding regelen.

IVN natuurgidsen nemen u mee op een excursie naar de kleuren en smaak van de herfst. Al rustig wandelend – warme, winddichte kleding aanbevolen! – kunt u kennis maken met vruchtdragende planten, struiken en bomen, en de (trek)vogels die daarvan hun wintervoorraad vet aanleggen.

Meer informatie, o.a. over parkeren en de route er naar toe, is te vinden op: www.polderparkcronesteyn.nl/

 

Algemene informatie

zondag 17 oktober 2021 - 14:00 tot 15:45
Locatie: 
Bij de Tuin van de Smid
Polderpad 8
2322LB Leiden
Nederland
Google Maps image