PR

De werkgroep PR en communicatie is verantwoordelijk voor de publicatie van de activiteiten (excursies en cursussen) van IVN regio Leiden.
Daartoe wordt de excursiefolder (met een inlegvel over de cursussen) uitgeven en de website wordt beheerd en uptodate gehouden. De PR over de excursies naar de pers wordt door de betreffende werkgroepen zelf gedaan.

De folder komt 4 maal per jaar uit en is kwartaal-volgend. De periodes zijn:  januari t/m maart, april t/m juni, juli t/m september en oktober t/m december. De excursies uit de folder vindt u ook op deze website onder activiteiten.

Voor de samenstelling van de folder worden de gegevens aangeleverd door contactpersonen van onder andere:
 - Begraafplaats Groenesteeg
 - Excursiegroep(je) Katwijk (Berkheide en strandexcursies vanaf de Uitwatering)
 - Heempark Leiden
 - Lentevreugd bij Wassenaar
 - Oud Poelgeest en Huys te Warmond
 - Polderpark Cronesteyn
 - Werkgroep Agrarisch Natuurbeheer (o.a. De Horsten en Ommedijkse bos)
 - Werkgroep Leiderdorp (Houtkamp, Heemtuin en MEC-Leiderdorp)
 - Zomeravondwandelingen Berkheide (Katwijk).
 - Werkgroep Beleef de Natuur ......

De folder heeft een oplage van ongeveer 2000 stuks en is te vinden in de diverse NME-locaties (bezoekerscentra, kinderboerderijen) in de regio, de openbare bibliotheken in de regio, alle VVV-kantoren in de regio, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel, Naturalis,  Verwey-centrum in Noordwijk, het Gemeentehuis in Katwijk en een paar winkels in de regio die bereid zijn een stapeltje folders neer te leggen. Bovendien wordt de folder naar een aantal instanties en personen per e-mail gestuurd. Indien u de folder per e-mail wilt hebben, laat dit dan weten aan Ria Fijn van Draat. Via de homepage is de folder trouwens te downloaden.

Deelname aan de excursies/wandelingen die in het activiteitenrooster staan is gratis.
Heel veel IVN-gidsen verlenen hieraan (en graag) hun medewerking.

Bij de folder wordt een inlegvel voor de komende cursussen meegeleverd, de informatie daarvoor komt van de IVN werkgroepen die cursussen verzorgen:
 - Basiscursus Natuur
 - Duingroep
 - Strand werkgroep
 - Tuinen Natuurlijk!
 - Vogelwerkgroep
 - Natuurgidsencursus werkgroep