Leidse regio
Natuur
Op
zaterdag17jun201705:00

Vroege ochtendwandeling in het Achterbos, Leidschendam

logo5

Dit is een excursie van een samenwerkingsverband tussen 5 natuurorganisaties in de regio. Deze is van Staatsbosbeheer.

Even lekker de natuur in tijdens de zonsopgang. Wat een bijzondere start van de dag!
        
Het Achterbos, plaatselijk ook bekend als het Laarzenpad, is een sprookjesachtig bos met een bijzondere sfeer. In vroeger tijden gebruikt als hakhoutbos is het nu een oase voor kikkers en veel bosvogels. Veel mensen passeren het dagelijks met de fiets, slecht weinigen kennen de bekoring van dit stukje rust binnen de drukte tussen Den Haag, Wassenaar, Leidschendam en Voorschoten.  Staatsbosbeheer nodigt u uit op een excursie in dit bos op zaterdag 17 juni om 05.00 uur. Genieten van de start van de dag en  van de zang van de vogels. Op dit uur hebben we een bovendien een goede kans om de reeën te zien.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Trek stevige waterdichte schoenen aan.

Samengevat:
Datum: Zaterdag 17 juni om 05.00 uur tot ongeveer 07.00 uur.
Startpunt: de ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam.  http://goo.gl/maps/LsJMg
Voorbereiding: waterdicht schoeisel.
Kosten:€ 5.- voor volwassenen en € 2.50 voor kinderen tot 13 jaar
Aanmelden: via  ivnleiden@hotmail.com

Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam ( dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). U auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vindt u de ingang aan uw linkerhand.

 

Algemene informatie

zaterdag 17 juni 2017 - 05:00 tot 07:00