Leidse regio
Vogels
Op
zondag23apr201710:00

Vogels in polder Poelgeest

Jubileumexcursie

Er is tevens een junior-activiteit voor de kinderen!
Twee poldertjes, de Klaas Hennepoelpolder en (een deel van) de Veerpolder vormen dit natuurterrein van het Zuid-Hollands Landschap. Veenweiden werden ondiepe plassen, rietkragen en eilandjes. Vanaf het pad zijn verschillende vogels van dichtbij te zien, zeker als u een verrekijker meeneemt.
Sinds het natuurgebied in 2007 werd geopend nam het aantal vogelsoorten dat er wordt gezien toe tot honderd soorten in 2015. Ganzen en eenden zijn het hele jaar aanwezig, honderden grutto’s verblijven er vooral in maart en in de zomer zijn er vaak lepelaars te zien.
Het spectaculaire aantal soorten trekt, behalve vaste bezoekers van wie sommigen vrijwel dagelijks hun rondje lopen, vogelaars aan uit de verre omtrek, zeker als er bijzondere soorten worden gemeld. Regelmatig worden door het Zuid-Hollands Landschap, het Milieu Educatiecentrum (MEC) Oegstgeest en IVN wandelingen met gidsen gehouden en ook zie je er regelmatig schoolkinderen die op excursie zijn.
De excursie eindigt met koffie en koek bij de historische Klaas Hennewerf.
Aan deze jubileumexcursie is een fotowedstrijd gekoppeld! Eigenlijk 2 wedstrijden: een t/m 18 jaar en een voor volwassenen. Lees er alles over onder Downloads.

Verzamelen bij molen “Het Poeltje” in de wijk Poelgeest van Oegstgeest. Parkeren nabij het noordelijke eind van de Jac. P. Thijsselaan.
In onderstaand kaartje wordt het overzicht beter als er UITgezoomd wordt!
 

 

Algemene informatie

zondag 23 april 2017 - 10:00 tot 12:00