Leidse regio
Overig
Op
zondag17jun201814:00

Moerastuinwandeling "zoemen in het veen" - Cronesteyn

Zondag 17 juni 2018 vindt om 14 uur een excursie naar de moerastuin van Polderpark Cronesteyn plaats. In dit dieper liggende deel van het park, waar van alles groeit en bloeit wat van natte voeten houdt, is de zomer kleurig losgebarsten. De purperen rietorchis bloeit tussen het rood en blauw van knoopkruid en blauwe knoop, met het geel van de ratelaars als accent er tussen.  Hommels, vlinders, libellen en andere vliegende beestjes hebben hier hun eldorado gevonden..  En vogels als kleine karekiet en fitis brengen met deze insecten hun kroost weer groot.  Ruim tijd om onder leiding van IVN-gidsen van alles wat vliegt, stilstaat en rondkruipt te gaan genieten.

De excursie duurt van 14 – 16 uur. Verzamelplaats De Tuin van de Smid, middenin het park. Droog en nat wisselen elkaar af in de moerastuin, waterdicht schoeisel is na een stevige regenbui een aanrader.

De Tuin van de Smid  ligt in het centrum van het park, vanaf het fietspad langs het Rijn-Schiekanaal bij de stadscamping/boerderij (Van Stochumhoeve) het fiets/wandelpad op het park in tot het grote hek links. Parkeermogelijkheid bestaat in de Le Pooleweg (ruimte genoeg op zondag), op het parkeerterrein van de Volkstuinen in park Cronesteyn of naast de Brasserie Cronesteyn bij de Europaweg.

Locatie/vertrekpunt:                                                                                           Start bij theehuis Tuin van de Smid in polderpark Cronesteyn.
Kijk op http://www.polderparkcronesteyn.nl
 

 

Algemene informatie

zondag 17 juni 2018 - 14:00
Locatie: 
Bij de Tuin van de Smid
Polderpad 8
2322LB Leiden
Nederland
Google Maps image