Vogels in de tuin

Leeuwarden e.o. 4 maart 2020

Op zondag 26 januari 2020 was de eerste kinderworkshop van dit jaar met als thema “Vogels in de tuin”

De workshop was tijdens het weekeinde van de tuinvogeltelling (24-26 januari 2020) in de DBIEB . Aan het begin van de workshop was er eerst een korte uitleg over vogels met behulp van het digibord: wat zijn vogels eigenlijk (veren, eieren, vleugels, poten, snavels, botten) en een filmpje van SchoolTV over vogels in de winter. Bij de uitleg waren er eieren, veren, botten en opgezette vogels van het Natuurmuseum om te bekijken. 

vogels in de tuin 02

Vervolgens gingen de kinderen aan de slag met “snavels” (knijptang, zeefje, eetstokjes en pincetten). Welk voedsel kun je met welke snavel het beste pakken? Welke vogel heeft welke snavel en klopt dat met wat hij eet?. Onze dank aan de goede handleiding van de Vogelbescherming voor deze tests!

vogels in de tuin 05

vogels in de tuin 04Daarna was het tijd om zelf voedselhuisjes, pindakegels en eet-tonnetjes te knutselen voor in de eigen tuin.

vogels in de tuin 06De meest fantasierijke creaties kwamen tot stand van lege melk/pap pakken, blikjes en dennenappels.

vogels in de tuin 07Ook verschillende ouders deden enthousiast mee en één vader zei na afloop: “Nu heb ik ook nog wat nieuws geleerd “

vogels in de tuin 08vogels in de tuin 09Alle kinderen gingen met minstens 1 huisje en een folder over de vogeltelling naar huis.

vogels in de tuin 10

Tekst en foto’s: Lysbet Hoekstra-Migchels

Deel deze pagina