Vogelexcursie Marker Wadden

De Marker Wadden. Elke natuurliefhebber heeft wel over deze unieke aangelegde eilandengroep gehoord. De eilanden ontwikkelen zich vanuit een pioniersstadium nu steeds verder. Met onze excursieleidster Debbie Doodeman van FOGOL stappen we in Enkhuizen aan boord van zeilschip de Schuttevaer en varen we naar het hoofdeiland.

Onderweg en op het eiland kijken we uit naar vogelsoorten van het eiland, zoals de vele baardmannetjes die op elke hoek van het eiland zitten. Ook is het eind september tijd voor de reuzenstern en trektijd van steltlopers. Je weet maar nooit wat er langs komt! Op het eiland kun je kiezen of je met de excursieleidster meegaat, of dat je zelf een rondje loopt. Er zijn gemarkeerde wandelroutes op het eiland. FOGOL heeft verrekijkers beschikbaar voor wie dat niet heeft en er gaat een telescoop mee.

Deelnemers krijgen voorafgaand aan de excursie een weblink voor een digitale presentatie van FOGOL over de Marker Wadden.

Aan boord op de heenreis krijgen we koffie en thee en als we terugvaren staat er soep met broodjes voor ons klaar.

Bekijk ook zeker nu de uitgebreide informatie over deze excursie:  https://www.fogol.nl/excursies/vogelexcursie-naar-marker-wadden-104

Carpoolen

We willen zoveel mogelijk carpoolen. Vertrek om 07:15 uur vanaf AH Bilgaard, Bilgaardpassage 1, 8918 HR Leeuwarden. Meerijders betalen €15,00 aan de chauffeur.

Aanmelden kan niet meer. Volgeboekt!

Afmelden kan tot 2 weken voor vertrek. Je krijgt je geld (minus € 5,00 administratiekosten) dan terug.

Vermeld bij opgave:

of je zelf naar Enkhuizen rijdt of dat je vertrekt vanaf de carpoolplek. Geef ook aan of je zelf wilt rijden en hoeveel mensen er in je auto kunnen.

Waar: Enkhuizen, aanlegplaats zeilschip de Schuttevaer. Gratis parkeren naast het NS station.

Zeilschip
Waar
Albert Heijn, Bilgaard
Bilgaardpassage 1
8918 HR Leeuwarden
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Leden IVN afdeling Leeuwarden e.o. € 49,50 p.p. Niet-leden: € 59,50 p.p.
  • Maximaal aantal deelnemers: 24
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina