Leeuwarden e.o.
Natuur
Op
zaterdag08okt201610:00

Zaterdagochtend herfstwandeling

'Het bos op de drempel van de herfst'

De vogelwerkgroep organiseert een zaterdagochtendwandeling in het Leeuwarder bos dat ongeveer 20 jaar geleden is aangelegd. Het bos begint steeds meer een bijzonder natuurgebied te worden met plassen, moeras, sloten, weide, struikgewas en uiteraard bomen. Na de zware storm in oktober 2013 zijn in sommige delen van het bos bomen omgewaaid of geknakt. Gelukkig heeft de gemeente besloten dat niet alles wordt opgeruimd want deze ontwikkeling heeft er juist voor gezorgd dat de soorten in het bos zijn toegenomen.

Na de zomeravondwandeling in juli staat het Leeuwarder bos nu op de drempel van de herfst. De bladeren verkleuren, veel bloemen zijn uitgebloeid en de geur van de herfst is onmiskenbaar. Toch is het bos volop leven. De vogels zullen niet uitbundig zingen maar stil zal het zeker niet zijn. Groepjes puttertjes of staartmezen doen zich tegoed aan zaden die volop aanwezig zijn. Spreeuwen zullen we mogelijk ook zien en de reeën weten het bos ook in de herfst te vinden. En… zal de vos zich nu wel laten zien? De wandeling wordt geleid door Ron Hoekstra. Hij is een vaste bezoeker van het bos en weet de mooiste plekjes te vinden.

Start wandeling: 10.00 uur vanaf het parkeerterrein in het Leeuwarder bos dat grenst aan het Havankpark (zie bijgevoegd kaartje) De wandeling zal grotendeels over onverharde bospaden gaan.

Einde wandeling: Rond 11.45 uur

Aanmelding: via email bij Corry van der Meer: corryvandermeer@gmail.com

Kosten: € 3.- (te betalen op 8 oktober)

Mee te nemen:

  • Verrekijker
  • Naar de weersomstandigheden aangepaste kleding
  • Laarzen of wandelschoenen (i.v.m. teken liever geen open schoenen)

Hieronder kun u het excursieblad met alle belangrijke informatie downloaden: 

herfstwandeling_8_oktober_2016.pdf

Algemene informatie

zondag 18 september 2016 - 11:45
Locatie: 
Havankpark
Havanklaan
8919 Leeuwarden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image