Leeuwarden e.o.
IVN
Op
maandag05jun201710:00

Lentewandeling in het Leeuwarder bos op 2e Pinksterdag

Na de zomer-, herfst- en winterwandeling sluit de Vogelwerkgroep de seizoenen in het Leeuwarder bos af met een lentewandeling. Het nog jonge bos wordt steeds meer een bijzonder natuurgebied met plassen, moeras, sloten, weide, struikgewas en uiteraard bomen. Na de zware storm in het najaar van 2013 zijn in sommige delen van het bos bomen omgewaaid of geknakt. Doordat niet alles is opgeruimd, is de verscheidenheid van flora en fauna toegenomen.

De grauwe vliegenvanger heeft juist in het ‘vernielde’ deel zijn biotoop gevonden. Ook de grote bonte specht heeft er voordeel bij want de geknakte bomen bieden veel nestgelegenheid. Er bloeien steeds meer verschillende planten en bloemen. Het bos heeft ook een grote aantrekkingskracht op reeën, deze prachtige dieren laten zich meestal wel even zien. De wandeling wordt weer geleid door Ron Hoekstra. Hij is een vaste bezoeker van het bos en neemt je mee naar de mooiste plekjes.

  • Start wandeling: 10.00 uur vanaf het parkeerterrein in het Leeuwarder bos dat grenst aan het Havankpark (zie bijgevoegd kaartje) De wandeling zal grotendeels over onverharde bospaden gaan.

  • Einde wandeling: Rond 12.00 uur                                 

  • Aanmelding: Via email bij Corry van der Meer: corryvandermeer@gmail.com 

  • Kosten : € 3.- (te betalen op 5 juni)                                       

  • Mee te nemen: Verrekijker, naar de weersomstandigheden aangepaste kleding, laarzen of dichte wandelschoenen

Foto: Boomklever - Jan Tijsma

Algemene informatie

maandag 5 juni 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats Havankpark
Havanklaan
Leeuwarden
Nederland
Google Maps image