Leeuwarden e.o.
IVN
Op
zaterdag09sep201709:30

Excursie Wildpluk

Een excursie voor iedereen die graag de natuur in gaat en wil weten wanneer je wat en waar kunt plukken. Wildplukken doe je met al je zintuigen. Je kijkt, voelt, kneust, ruikt, proeft, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, bessen, zaden en bloemen. In elk seizoen is er een overvloed aan wilde groenten. Je leert opnieuw iets van de in onze eeuw haast vergeten kennis over eetbare planten: welke planten kun je plukken zonder de natuur te schaden, wanneer kan dat en hoe kun je deze planten bereiden in de keuken. Baukje Miedema en Focco Meijer weten hier alles van.

Het programma begint bij het parkeerplaats. Van hieruit wandelen wij een aantal kilometer door de weilanden richting één van de eerste dijkjes van west Europa aan de rand van een particulier natuurgebied dat normaal gesproken is afgesloten voor bezoekers. Onderweg verzamelen wij de ingrediënten voor de lunch en het avondeten. Die wij gemeenschappelijk gaan bereiden, op een hele mooie locatie aan de rand van het dorp Kûbaard. We eten het avondeten rond 16:00 uur en sluiten de dag om 17:00 uur af.

  • Tijd: 9.30 – 17.00 uur.
  • Waar: De excursie start om 9.30 uur op de parkeerplaats aan de Joarumerleane 4, 8732 EC te Kûbaard. (ter hoogte van Moglas en Klas&Co Brocante&Zo).
  • Kosten: De deelname aan deze excursie is gratis.
  • U kunt zich nog opgeven, er is nog voldoende plaats voor deelnemers. Er is echter een maximum aan het aantal deelnemers, dus probeer je tijdig aan te melden om zeker te zijn van deelname. Opgave en nadere informatie via Focco Meijer: focco.meijer@telfort.nl

Algemene informatie

zaterdag 9 september 2017 - 09:30 tot 17:00
Locatie: 
Joarumerleane 4
Kubaard
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image