Leeuwarden e.o.
Duurzaamheid
Op
maandag10okt201608:00

Dag van de Duurzaamheid

Dit jaar valt de Dag van de Duurzaamheid middenin de Kinderboekenweek (thema 'Opa en oma, voor altijd jong'). Tijdens de 2016-editie van de Dag van de Duurzaamheid (10-10-2016) wordt er op basisscholen in heel Nederland om 09.00 uur afgetrapt met een voorleesverhaal.

Speciaal voor Friesland is het (Friese) verhaal ‘In bysûndere pake’ verschenen, waarin kunstschilder Jopie Huisman de ‘pake’ is van een fictief kleinkind met dezelfde naam. Jonge Jopie blijkt - net als zijn pake - een zeer fantasierijk verzamelaar...

Wij zijn op zoek naar enthousiastelingen die dit Friese verhaal willen voorlezen aan basisschoolleerlingen uit de groepen 5 t/m 8. Na het voorlezen ga je - aan de hand van vragen en stellingen - in gesprek met de kinderen over hoe we op een duurzame manier met de aarde om kunnen gaan. Dit alles duurt zo'n 45 minuten.

Wil je gastvoorlezer zijn? Meld je dan aan bij IVN | Pyke Kroes,p.kroes@ivn.nl. Dan zorgen wij ervoor dat je aan een basisschool gekoppeld wordt.

In bysûndere pake - Het oorspronkelijke verhaal van Berber van der Geest is bewerkt door Janneke de Boer en geïllustreerd door Vera Damhuis. Thema van het verhaal is waardeloze dingen opnieuw waarde geven. In dat kader vond Omrin het passend om aan alle deelnemende scholen een tastbaar cadeau van gerecycled plastic te geven: een unieke knikkertegel - gemaakt van ons eigen Friese afval. Tevens ontvangen deelnemende scholen de verhalenbundel ‘De wereld van plastic’. 

Algemene informatie

zaterdag 17 september 2016 - 11:45
Locatie: 
Friesland
Nederland