Leeuwarden e.o.
Vogels
Vanaf
donderdag23mrt201720:00

Cursus broedvogels inventariseren Fryslân

Komend voorjaar organiseert Sovon in samenwerking met de Provinsje Fryslân, It Fryske Gea, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer weer een cursus broedvogels inventariseren in de provincie Fryslân. Herken je de meeste soorten en heb je zin en tijd om mee te doen met het Broedvogel Monitoring Project? Dan ben je van harte welkom op deze cursus waar je leert broedvogels te tellen volgens de BMP-methode.

De cursus start donderdagavond 23 maart in het Natuurmuseum in Leeuwarden. Er zullen vier theorieavonden en vijf praktijkbijeenkomsten worden gehouden. De praktijkbijeenkomsten vinden plaats in een gebied dat je samen met een velddocent gaat bezoeken. De theorieavonden worden gehouden op: donderdag 23 maart, donderdag 20 april, dinsdag 23 mei en donderdag 15 juni. De praktijkbijeenkomsten zijn op de volgende zaterdagen: 25 maart, 15 april, 13 mei, 27 mei en 10 juni. Op donderdagavond 29 juni wordt de cursus afgesloten met de diploma-uitreiking en een excursie.

Ken je de meeste broedvogels op zang en zicht en woon je in de provincie Fryslân? Dan is deze cursus vast iets voor jou! Uiteindelijk ga je met de opgedane kennis aan de slag, in bijvoorbeeld natuurterreinen, om broedvogels te inventariseren. De cursus kost € 50.- per deelnemer. Voor mensen die na afloop van de cursus een gebied willen gaan tellen is de cursus gratis.

Je kunt je voor 1 maart aanmelden of meer informatie opvragen bij Jelle Postma (jelle.postma@sovon.nl / 06-49390506)

Foto: Jan Tijsma

Algemene informatie

donderdag 23 maart 2017 - 20:00 tot donderdag 29 juni 2017 - 20:00
Locatie: 
Natuurmuseum Leeuwarden
Schoenmakersperk 2
Leeuwarden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image