Slootjesdagen 2018

Slootjesdagen 2018

Op vrijdagmiddag 8 juni werd vroeg in de middag onder stralend weer, terwijl het elders in Nederland vrijwel overal regende, een slootjesactiviteit gedaan op het terrein van zorginstelling de Zijlen in Tolbert (loc. Sintmaheerdt). Slootjes 1-2018Er werd gevist met schepnetjes in de sloten voor het Koetshuis, terwijl op het centrale Brinkplein een presentatie van het gevondene werd verzorgd in cuvetten, witte emmers én een met slootwater gevulde witte badkuip. 22 Leerlingen uit groep 8 van CBS de Regenboog gingen gezamenlijk met 17 cliënten van de Zijlen aan de slag. Er werd zoveel gevangen dat het haast niet viel aan te slepen. Slootjes 2-2018De mix van basisschoolleerlingen en cliënten die actief, dan wel passief, aan de gang waren maakte het tot een geanimeerd en gezellig gebeuren.
 

Eén dag later, zaterdag 9 juni, volgde onze reguliere slootjesactiviteit voor kinderen van 4 – 12 jaar aan het Riet in de waterrijke wijk Oostindie (Leek). De ochtendregen hield netjes rekening met onze activiteit, om 10.00 uur werd het droog.Slootjes 3 2018
19 Kinderen, waaronder 10 welpjes van de Bevertjes van scoutinggroep Nienoord, met 10 ouders / begeleiders togen aan het werk. Op meerdere plaatsen werd met groot enthousiasme geschept. Op een centrale plaats kon m.b.v. zoekkaarten, loepjes en deskundige begeleiding e.e.a. goed worden bekeken en op naam gebracht. Slootjes 4-2018We vingen zelfs een klein snoekje.
Wel jammer dat een van de jochies van de Bevers net naast de potvis greep “Ik had hem bijna!”.Slootjes 5-2018
Nou ja, volgend jaar nieuwe kans.

Wie wil nazien wat er beide dagen is gevangen, zieLeek-vondstresultaten slootjesdagen 2018.