Natuurspeelplaats krijgt wilgenhut

Met een week uitstel i.v.m. slecht weer is op woensdag- en donderdagochtend 15 en 16 maart door 35 tweede klassers van RSG de Borgen een nieuwe wilgenhut gebouwd in de natuurspeelplaats in Tolbert.
Eerder al kende deze natuurspeelplaast dergelijke bouwsels, maar die waren in de loop der jaren door de tand des tijds en door vuur verdwenen.
Bouw wilgenhut 1
In samenwerking met de Zijlen (takkenleverantie en uitvalsbasis),
gemeente Leek (locatie en afvoer resthout)
en RSG de Borgen (leerlingen / bouwers)
zorgde IVN Leek-Nietap met de inzet van drie kersverse jongerenbegeleiders voor een prachtige activiteit die voor de natuurspeelplaats een concreet nieuw speelelement opleverde.
Bouw wilgenhut

Twee weken voorafgaand aan de daadwerkelijke bouw brachten de jongerenbegeleiders al een bezoek aan de school, waar aan de hand van een door de begeleiders zelf gemaakt werkblad de bouw van zo'n hut werd uitgelegd en doorgenomen.
Inzet hierbij was dat de leerlingen zelf het ontwerp uitwerkten en zelf ontdekten hoe zo'n hut kan worden gebouwd.
Bouw wilgenhut 3

Beide ochtenden was het prachtig weer waarbij soms met de teugels strak aangelijnd en soms wat losser (de jeugd moest af en toe ook even andere energie kwijt) hard is gewerkt aan de bouw van deze hut.
Het resultaat is naar ieders tevredenheid en terwijl de laatste tak nog werd gevlochten brachten de eerst drie peuters (met hun papa) al een bezoekje.

Hoewel garanties over de levensduur uiteraard niet zijn te geven hopen we met deze 35 kinderen die zich mede verantwoordelijk voelen (het is hun hut) de betrokkenheid iets te hebben verhoogd en het afbraakrisico iets te hebben verkleind.
Bouw wilgenhut 4

We hopen dat er veel in wordt gespeeld.