Leek Nietap
Vogels
Op
vrijdag18mei201809:00

Rietvogels in het zuidelijke deel van het NP Lauwersmeer

In de uitgestrekte rietvelden van het NP Lauwersmeer wemelt het gelukkig nog van de vogels, zoals o.a. de Rietzanger, Rietgors, Baardman, Kleine Karekiet, Blauwborst, Snor en Roerdomp; maar ook roofvogels kun je er spotten, zoals de Bruine Kiekendief, de Buizerd, de Torenvalk, de Sperwer en misschien wel de Zeearend.
De Vogelwerkgroep van IVN Leek-Nietap organiseert op vrijdag  18 mei 2018 een wandeling door het zuidelijke deel van het park. Op deze wandeling van 5 km gaan we proberen zoveel mogelijk soorten waar te nemen! De wandeling voert voor een deel door bos, waar de Wielewaal vaak wordt gehoord; misschien treffen we die ook nog wel!

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en volgt voor een groot deel een pad waarover ook Schotse Hooglanders en Konikpaarden kunnen hebben gelopen. Als de weersomstandigheden wat vochtig zijn (geweest) kan dit pad nogal zompig zijn. Goede waterdichte wandelschoenen of laarzen  worden dan aanbevolen. De wandeling is daarom ook niet geschikt voor al te jonge kinderen.

Een verrekijker is  aan te bevelen. Er is evt. 1 leenkijker beschikbaar.

Startplaats van de wandeling:  de parkeerplaats aan het eind van de Rijsdammen (= doodlopende weg  naar de SBB-camping De Pomp). De Rijsdammen is weer een zijweg van de Kwelderweg, die begint bij Dokkumer Nieuwe Zijlen en de zuidelijke begrenzing van het  NP Lauwersmeer vormt. Er wordt de mogelijkheid geboden om te poolen vanaf de carpoolplaats onder de A7 bij de afrit Boerakker. Vertrektijd vanaf de carpoolplaats: 8.30.u.

Datum: vrijdag 18 mei 2018
Starttijd van de wandeling: 9.00.u.
Duur van de wandeling: 2 uur
Kosten: geen
Honden zijn NIET toegestaan

Aanmelden is verplicht. Dat kan  via de website van de Nationale Vogelweek: www.vogelweek.nl
Maximum aantal deelnemers: 20.

 

Algemene informatie

vrijdag 18 mei 2018 - 09:00 tot 11:00
Op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten in het kader van de Nationale Vogelweek
Locatie: 
Camping de Pomp
De Rijsdammen 1
9293 MH Kollumerpomp
Nederland
Google Maps image