Laarbeek
Natuur
woensdag15sep2021

Natuurgidsenopleiding Brabant Zuid-Oost 2022 - 2023

Start januari 2022

IVN Laarbeek, IVN Geldrop, IVN Heeze-Leende, IVN Nuenen, IVN Helmond, IVN Asten-Someren

Jeugd

Ben jij ook ‘In Voor Natuur’ en wil je er meer over leren én dit ook met anderen delen? Misschien is de Natuurgidsenopleiding van IVN Brabant ZuidOost dan iets voor jou. Deze kaderopleiding,  met verschillende werk-vormen op het gebied van natuur- en milieu-educatie en duurzaamheid, leidt je op tot een allround IVN’er die voor verschillende doelgroepen inzetbaar is.

HoeIn zo ongeveer 60 lessen, verdeeld over 4 (thema)blokken, doe je kennis en vaardigheden op om ‘groene’ activiteiten te organiseren en te begeleiden. Daarbij is aandacht voor hart, hoofd en handen. Je leert meer over planten, dieren en landschappen én hoe je anderen enthousiast kunt maken en laten leren over de natuur. Je ‘adopteert’ met een paar medecursisten  een gebied en gaat het beleven, bestuderen en in kaart brengen.

Programma en investering

Om de week (zo min mogelijk in de school-vakanties) heb je op dinsdagavond een theorieles en op zaterdagochtend een praktijkles of excursie. De locaties wisselen. Alles bij elkaar vraagt het per week gemiddeld zo’n  6 uur tijd. De opleiding kost € 300 exclusief cursus-materiaal, exclusief persoonlijke uitgaven en vervoerskosten. Je krijgt er veel voor terug.

Voor wie?

De opleiding is bestemd voor de enthousiaste natuurliefhebber die aanwezige natuurkennis graag  verdiept, en als actief IVN-lid zijn kennis en ervaring aan anderen wil overdragen. Je bent (of wordt) lid van IVN en je bent ouder dan 18 jaar. Je woont in de regio Zuidoost-Brabant. Na ontvangst van je diploma zet jij je actief in als vrijwilliger binnen één van de deelnemende IVN’s.

wilde cichorei

Meer informatie

Heb je interesse? Informeer dan bij de contactpersoon van IVN Laarbeek: 
Koen Brand: koen@ik.nu 

Aanvullende inhoudelijke info over de opleiding kun je vinden op de website van het landelijke IVN.

IVN beleef de natuur!