Laarbeek
Biodiversiteit
vrijdag15sep2017

Jubileum 40 Jaar IVN LAARBEEK

 

I.V.N. Laarbeek viert haar 40 jarig jubileum.
De eerste fase van de verbouwing van ons I.V.N. gebouw nadert haar voltooiing. Het dak zit er op , de elektriciteit is helemaal vernieuwd en gemoderniseerd, er is geïsoleerd en de betimmering van het plafond in de zaal nadert haar voltooiing en wordt heel mooi. 
Reden genoeg om ons jubileum met gepaste trots tegemoet te zien, maar niet alleen trots maar ook met de wetenschap, we zijn er nog lang niet. Er moet nog heel veel gebeuren, zoals de buitenwanden die een nieuwe betimmering krijgen en isolatie, kozijnen moeten vernieuwd worden, de keuken is aan vervanging toe, we willen graag een gehandicapten toilet om nog meer service te kunnen geven aan al onze natuurvrienden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Maar ons eerste stuk is gereed tijdens ons 40 jarig jubileum. We gaan dit dan ook vieren in het weekend van 22 en 23 september a.s. We nodigen iedereen uit om op vrijdag 22 sept. een kijkje te komen nemen tijdens de receptie in ons deels vernieuwde gebouw deze wordt gehouden van 15.00 tot 18.00 uur. 
Tijdens de receptie zal er een doorlopende presentatie zijn, over wat IVN Laarbeek inhoudt en waar we mee bezig zijn. Het zal U verbazen hoe breed onze vereniging bezig is op diverse gebieden van inventariseren tot jeugd IVN en van biodiversiteit tot paddenstoelen en vlinders tellen. Kortom alles wat met en in de natuur gebeurt heeft onze aandacht, zorg en interesse. 
Dit willen wij heel graag uit blijven dragen en zoveel mogelijk anderen hiervan laten mee genieten. Ook kunt U genieten van onze prachtige Heemtuin en ons voedselbos, wat dit voorjaar speciaal aangelegd is voor alle dieren groot en klein die ons komen bezoeken en die hier altijd wel wat te eten vinden. 

Op zaterdag 23 sept. is er een feestje voor onze vrijwilligers en alle leden en oud-leden van IVN Laarbeek, er zullen aan de hand van oude foto’s herinneringen worden opgehaald. 
We starten die dag om 15.00 uur met een receptie en doorlopende powerpoint presentatie over IVN Laarbeek. Om half zes kunnen belangstellenden met enkele gidsen van IVN een wandeling maken in ons gebied, waar we U uiteraard ook vertellen over de nieuwe ontwikkelingen rondom het gebouw waar we momenteel mee bezig zijn die het gebied nog mooier maakt, en die vooral een heel mooie natuurparel gaat worden. Vanaf 19.00 uur is er een BBQ met een borreltje , we hopen de dag af te sluiten bij een gezellig kampvuur, waar we zeker terug zullen kijken op 40 jaar IVN Laarbeek, maar laten we vooral niet vergeten om toch zeker vooruit te kijken, er is nog zoveel te doen op natuurgebied, natuurontwikkeling, natuureducatie, en laten we niet vergeten ons gebouw, van waaruit we de komende jaren deze activiteiten kunnen organiseren . 

We gaan daarom na onze jublieum-viering verder met de voltooiing van ons gebouw. Aangezien onze financiën nog niet toereikend zijn om alles te realiseren, is iedere bijdrage of andere toezegging, te denken valt aan materiaal of diensten tijdens de receptie, van harte welkom.
Tot ziens op 22 of 23 september in de Bimd.