Laarbeek
Vogels
Op
maandag08mei201719:00

Wandeling Nationale Vogelweek

In de avond van maandag 8 mei zal de eerste wandeling door de groene long plaatsvinden. Deze vindt plaats in het kader van de Nationale Vogelweek.

Deze wandeling is speciaal gericht op vogels en wordt verzorgd door vogelwerkgroep de Ortolaan van het IVN. De wandeling zal starten om 19:00 uur. Anders als bij andere wandelingen van het IVN moet je je voor deze dus aanmelden bij www.vogelweek.nl

Men krijgt dan opnieuw de kans dit heel gevarieerde natuurpark te ervaren met veel waterpartijen, veel verschillende boomsoorten, bloemenweides en prachtige doorkijkjes. Er zijn enkele gidsen van de vogelwerkgroep aanwezig die veel kunnen vertellen over de vogels. De wandeling is gericht op de beginnende vogelkijker. Mogelijk kunnen we bijzondere broedvogels zoals de ijsvogel waarnemen.

In dit jaar van de koekoek is het heel goed mogelijk hier ook de koekoek waar te nemen. Anders als op veel andere plekken komt deze nog hier in de omgeving voor. Het startpunt van de wandeling is bij de hoofdingang van het gemeentehuis van Laarbeek in Beek en Donk.  De wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren.

Algemene informatie

maandag 8 mei 2017 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Parkpaviljoen
Parklaan 3
Beek en Donk
Nederland
Google Maps image