Laarbeek
Biodiversiteit
Vanaf
zondag09apr201714:00

Publiekswandeling Ruweeuwsels

Op deze Palmzondag de 9e  april zal het IVN Laarbeek een wandeling houden in de Ruweeuwsels , die in het teken van het voorjaar zal staan. Gidsen van het IVN zullen deze verzorgen.


De Ruweeuwsels vormen ’n gebied met grote ecologische waarde. Het scoort hoog voor onder meer hogere planten, mossen, paddestoelen, vlinders, mollusken en vogels. In het voorjaar is het zeer bekend vanwege de weelderige bloei van bosanemonen en speenkruid, die dan hele tapijten vormen. Ook zijn er vaak allerlei bijzondere dieren te zien, o.a. vogels zoals de zwarte specht en de kleine bonte specht. Het gebeurt wel eens dat mensen die ’s-morgens in de Grotelse Hei de zwarte specht hebben gezien, deze ’s-middags in de Ruweeuwsels opnieuw waarnemen.

Maar dan moet je de tijd hebben om zowel de ochtendwandeling als de middagwandeling van het IVN mee te maken op deze 9e april. De wandeling in de Ruweeuwsels begint om 14.00 uur en zal  ongeveer twee uur duren. De wandeling zal beginnen bij de brug van Sluis 5 aan het Achterbosch te Lieshout. 

Algemene informatie

zondag 9 april 2017 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Brug sluis 5
Achterbos
Lieshout
Nederland
Google Maps image