Laarbeek
Natuur
Op
zondag10mrt201910:00

Publiekswandeling: Kern Aarle-Rixtel

Het IVN Laarbeek weet telkens weer nieuwe activiteiten te verzinnen, die de mooie natuur van Laarbeek laten zien. Voor het eerst in haar bestaan zal het IVN Laarbeek een bomenwandeling houden.

Willem Weijers heeft onlangs bij Omroep Kontakt bomen laten zien door heel Laarbeek.

 

Deze keer zullen twee IVN-gidsen, allebei woonachtig in de kern van Aarle-Rixtel, zich met de bomen concentreren op deze kern. Koen Brand en Gerrit Post zullen op zondag 10 maart om 10 uur met deze unieke wandeling beginnen vanaf ’t Heuveltje bij Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan 2 te Aarle-Rixtel. De wandeling zal tot ongeveer 12 uur duren.

 

Wanneer je door Laarbeek loopt of fietst, sta je er vaak niet bij stil hoeveel mooie en bijzondere bomen er in het dorp staan. De bomenwerkgroep van het IVN is van plan bomenwandelingen te ontwikkelen voor alle kernen van Laarbeek. De eerste wandeling die ze hebben gemaakt, gaat dus door de bebouwde kom van Aarle-Rixtel.

 

Je vindt in het dorp veel verschillende boomsoorten die we niet allemaal in een keer kunnen bekijken, dus is voor deze wandeling een twintigtal bomen gekozen. Behalve aan bomen wordt er aandacht besteed aan enkele historische plekken in het dorp die op de route van de wandeling liggen. De wandeling is ongeveer 3,5 km lang en loopt over verharde paden en trottoirs.

 

In ieder seizoen zien bomen er weer anders uit: Kaal in de winter, frisgroene bladeren en bloeiwijzen in de lente, vol in het blad in de zomer en verkleurend naar herfsttinten in het najaar. En inde zomer en herfst zie je aan veel bomen de vruchten en zaden.

Bij deze wandeling vroeg in het jaar zal er amper blad aan de bomen te zien zijn. Dat maakt het mogelijk meer te letten op de stammen en takken en op de knoppen die aan de bomen zitten.

Vele vormen van leven komen in de bomen voor.

Deze bomen hebben al verschillende generaties Aarle-Rixtelnaren zien komen en gaan en zullen vandaag zelf in het middelpunt van de belangstelling staan. De bomen leveren veel zuurstof aan de wereld en ze maken onze dorpen nog mooier dan ze al zijn. We zijn benieuwd hoe deze ontdekkingstocht zal gebeuren door de oude kern van Aarle-Rixtel.

Algemene informatie

zondag 10 maart 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Snoeperij Jantje
Wilhelminalaan 2
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image