Laarbeek
Landschap
Op
zondag10dec201710:00

Publiekswandeling Croy

Op zondag 10 december zal het IVN Laarbeek  wandelen in een historische omgeving. Het kasteel Croy, waarvan de geschiedenis al begint rond het jaar 1450, en de omliggende hoge akkers, beemdgronden, grachten etc. zorgen hier voor grote verscheidenheid van cultuur en natuur.

De wandeling zal beginnen middenin dit oeroude gehucht Croy, nl. bij de Croyse Hoeve aan Croylaan 9 te Aarle-Rixtel. Vanuit deze mooie plek dichtbij het kasteel zal de omgeving worden verkend. Er is een grote verscheidenheid aan biotopen. Het hoger gelegen eikenbos geeft andere planten te zien dan het laaggelegen populierenbos. De akkers en weilanden verschillen weer van de oevers van de beken, sloten en grachten. De laaggelegen beekdalen van de Goorloop en de Schevelingse Loop behoren tot de groene hoofdstructuur. Enkele weilandjes aan de Schevelingse Loop zijn omgeven door slootjes, die waarschijnlijk honderden jaren lang niet van karakter zijn veranderd. Weer heel anders is de nieuwe natuur van Strijp, die ook dichtbij ligt, en die misschien ook wordt bezocht. Hier is prachtige “nieuwe natuur” ontstaan, zoals de retentievijver etc .

Wie deze unieke wandeling wil meemaken, dient op zondag 10 december 2016 om 10:00 uur aanwezig te zijn bij de Croyse Hoeve aan de Croylaan 9 te Aarle-Rixtel. De wandeling zal tot ongeveer 12:00 uur duren . Iedereen is van harte welkom.
 

Algemene informatie

zondag 10 december 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Croyse Hoeve
Croylaan 9
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image