Laarbeek
Vogels
Op
zondag23apr201708:00

Publiekswandeling Biezen

Vogelwandeling van vogelwerkgroep Ortolaan

Op 23 april om 8 uur start de tweede vogelwandeling van de vogelwerkgroep van het IVN Laarbeek, de Ortolaan,  van dit seizoen.

De wandeling begint bij de weg die zich bevindt voor het adres de Biezen 5, dat is vanaf Beek en Donk gezien over de Peeldijk/Biezen via het missieklooster en dan bij het gebied de Biezen aangekomen is het bij de kruising niet naar rechts richting boswachterswoning, maar naar links, waar al heel snel de boerderij de Biezen 5 staat, en daar bij dat huis zal de wandeling vertrekken.

Vanuit hier kan men in verschillende richtingen vertrekken. Er is een mogelijkheid om in noordelijke richting te gaan naar de grensgebieden van Laarbeek en Gemert. Hier is vaak heel veel te zien. Beflijster, gele kwikstaart, roodborsttapuit, wielewaal, boompieper, fitis, geelgors en wulp behoren rond deze tijd tot de mogelijkheden.  Behalve in noordelijke kan men ook in zuidelijke richting wandelen naar de omgeving van de boswachterswoning.  

Via nieuwe paden kan men diep de Biezen in. Ook hier staan de gevarieerdheid van het landschap en het beheer van Staatsbosbeheer borg voor een rijk gevarieerde natuur. Zeldzaamheden als de houtsnip, de fluiter en de sprinkhaanzanger zijn hier soms te spotten. De omgeving van de Biezen staat borg voor een rijke natuur. Hier zijn meerdere wandelingen te maken, waaruit wij deze ochtend een keuze moeten maken. Dichtbij ligt eco-tourist farm de Biezen, die in de loop der tijd verschillende impulsen heeft gegeven voor handhaving en uitbreiding van de natuur in deze omgeving.

Er is ook een mogelijkheid via de Snelle Loop in de buurt van deze ecologische camping te wandelen.  

De wandeling in de Biezen zal om 8 uur beginnen en zal tot ongeveer 10 uur duren.

Algemene informatie

zondag 23 april 2017 - 08:00 tot 10:00
Locatie: 
Biezen 5
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image