Laarbeek
Kind & Natuur
Vanaf
zaterdag29okt202219:30

Publieksactiviteit: Nacht van de Nacht

Op zaterdag 29 oktober begint bij het IVN gebouw  om half acht, als het nog ’n beetje schemert, de Nacht van de Nacht. Het IVN houdt dan een wandeling vanaf de Bimd. Kinderen en hun ouders starten onder begeleiding met een verhaal bij de Vertelboom. Daarna maken zij een korte wandeling met een verrassing. De volwassenen zonder kinderen lopen richting Laarbrug en Hoge Akker.   

Er mogen geen zaklampen worden meegenomen op deze wandeling. Er wordt geprobeerd een sfeer te scheppen, zoals die nog niet zo lang geleden overal bestond. De natuur in optima forma kan niet zo goed overweg met al dat kunstlicht dat de mens in de donkere uren produceert. Veel zoogdieren zijn ’s-nachts actief. En bijv. ook nachtvlinders zijn bij al dat licht minder actief, eten dan minder en zijn minder geneigd om te paren.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur bij de Bimd. We gaan proberen om zo stil mogelijk te zijn zodat we niet alleen het donker ervaren, maar ook de stilte. Iedereen is welkom en deelname is gratis, het gaat altijd door. Een kleine vrijwillige bijdrage mag altijd. 

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
beekseweg 3
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image