Laarbeek
Overig
Op
zondag12mrt201710:00

Publieks Wandeling de Biezen

Er zal zondag 12 maart een wandeling plaatsvinden in de Biezen onder leiding van het IVN Laarbeek. In dit fascinerende natuurgebied zijn de laatste jaren allerlei ontwikkelingen geweest. Er zijn stuwen aangelegd, duikers verhoogd en sloten gedempt.

Verder probeert men hier een rijke insectenwereld te verkrijgen door dood hout te laten liggen. Er is populierenaanplant, droog eikenbos en broekbos. De populierenaanplant wordt omgevormd naar een gebied met essen en elzen. Er liggen ook schrale en bloemrijke graslanden.
De route van deze zondag voert door onherbergzaam en vochtig natuurgebied. Het belooft een avontuurlijke wandeling te worden, waarbij ook buiten de paden zal worden gegaan. Laarzen of hoge schoenen zijn dus nodig.

Route
De start is zondagmorgen om 10.00 uur bij de boswachterwoning aan de Biezen. Deze boswachterwoning ligt aan de met steenslag een beetje verharde rechte weg, die ligt tussen de Peeldijk/Biezen en de Asdonkseweg. Vanuit Beek en Donk neemt men de Peeldijk/Biezen, en dan na het passeren van de Brabantse Kluis de tweede weg rechts (de eerste weg rechts is een rechte, onverharde weg, die ook al door de Biezen gaat). Vanuit Aarle-Rixtel gaat men vanuit den Heikant (Bakelse weg) links de Asdonkseweg op, en daarna neemt men de tweede halfverharde weg links. Halverwege deze lange rechte weg ziet men de mensen vaak al wachten op de start van de wandeling. De wandeling zal ongeveer twee uur duren.

Algemene informatie

zondag 12 maart 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
de Biezen 5
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image