Laarbeek
(Zoog)dieren
Op
donderdag21nov201920:00

Lezing: Wild life of Africa

Op donderdag 21 november wordt door IVN Laarbeek een lezingavond gehouden met als thema ‘Wildlife van Zuid-Afrika’. 
Deze boeiende foto-/videopresentatie wordt verzorgd door Peter Noy uit Uden en vindt plaats in clubgebouw De Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. De aanvangstijd is 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, waarbij de entree gratis is. Iedereen is van harte welkom.  

Enkele jaren geleden heeft Peter Noy, samen met een groep van zestien deelnemers, een enerverende rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Na maanden van dorre droogte brengen de eerste regenbuien het leven in Zuid-Afrika onstuitbaar terug. Duizenden kleuren groen, uitbundig bloeiende bloemen en groot wild met hun jongen. Ontelbare strak in het kleurrijke pak gestoken, onbevangen flirtende vogels in alle soorten en maten. “Dit en nog veel meer heb ik, samen met mijn medereisgenoten aan den lijve ervaren en in beeld, film en geluid proberen te vangen. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik op deze manier mijn reisbelevenissen met anderen kan delen en hen het gevoel te geven dat ze er zelf bij zijn geweest. De ervaring van een wildsafari waarin je oog in oog komt te staan met een Afrikaanse wilde hond die een impala aan het verslinden is, is onuitwisbaar”, aldus Peter Noy.

Oog in oog met de Big Five

Naast het vele wild vindt men in Zuid-Afrika diverse endemische vogelsoorten die bovendien relatief eenvoudig te zien zijn in de mooiste wildparken Kruger, Mhkuze, Umfolozi en iSimangaliso. Intense portretten, weidse landschappen, close ups van fraai gekleurde vogels én oog in oog met de ‘Big Five’ van Zuid-Afrika, dat zijn dé ingrediënten voor deze avond. Voor natuurliefhebbers is dit avondvullend programma een must om wat meer te weten te komen over de geheimzinnige dieren- en vogelwereld van Zuid-Afrika. 
 

Algemene informatie

donderdag 21 november 2019 - 20:00
Locatie: 
de Bimd
Beekseweg 3
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image