Laarbeek
Overig
Op
donderdag17jan201920:00

Lezing: Natuurinclusief bouwen

Ons eigen lid Koen Brand uit Aarle-Rixtel zal op 17 januari de spits afbijten in de serie lezingen van het IVN Laarbeek van dit jaar.

 

Natuurinclusief bouwen is de laatste jaren in opkomst. Je komt de term voor het eerst tegen bij het Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) dat in 2014 en 2015 een project uitvoerde over Ecoëxistentie / Bouwen voor Biodiversiteit. Amsterdam heeft inmiddels een eigen handboek voor natuurinclusief bouwen en ontwerpen. Maar ook dichterbij, in Noord Brabant, zijn initiatieven ontstaan.

In de vijf grootste Brabantse gemeenten (de B5) wordt in samenwerking met Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging een project uitgevoerd dat wordt gefinancierd door de provincie Noord Brabant. Doel van dit project is te werken mét de natuur en te zorgen voor het standaard aanbieden van nest- en verblijfplaatsen bij nieuwbouwprojecten. Hierbij ligt de nadruk op vogels en vleermuizen.

 

Maar natuurinclusief bouwen is meer. Je kunt ook denken aan het behoud van bestaande vegetatie, bijvoorbeeld bomen, of landschapselementen, bijvoorbeeld sloten, op plaatsen waar een nieuwbouw- of renovatieproject plaatsvindt.

In deze lezing wil Koen laten zien wat natuurinclusief bouwen, ontwerpen en renoveren inhoudt en wat voor maatregelen je zoal kunt gebruiken om te komen tot een goede balans tussen natuur en bebouwing.

 

De avond zal beginnen om 20 uur in het verenigingsgebouw de Bimd van het IVN Laarbeek aan Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel.

Algemene informatie

donderdag 17 januari 2019 - 20:00
Locatie: 
de Bimd
Beekseweg 3
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image