Laarbeek
Bloemen & Planten
Op
donderdag20apr201720:00

Lezing: Het gebruik van planten

Op donderdagavond 20 april zal Diana Vossen uit Someren een lezing geven voor het IVN Laarbeek over het gebruik en de kracht van planten. Planten  zijn onmisbaar in ons leven. Ze produceren zuurstof, hebben voedingswaarde en geven bescherming.  Sommige planten zijn geneeskrachtig.  Ze maken gelukkig met hun geur en kleur en ook zijn ze mooi. We gebruiken elke dag planten. Een ui wordt in de keuken gebruikt, maar ook bij verkoudheid en hoest.  Van vlas wordt het zaad gebruikt voor olie en de stengels voor vezels. De olie bevat veel omegavetzuren,maar kan ook gebruikt worden bij obstipatie. De vlasvezel kan gebruikt worden voor linnen en henneptouw. Zo zijn er vele voorbeelden. Tijdens de lezing komen er meerdere planten en hun toepassingen aan bod. 
Ook zal Diana ingaan op de toepassing van de etherische en natuurlijke oliën.  
Diana Vossen heeft een opleiding gevolgd tot herborist: ze informeert, adviseert en geeft educatie over de medicinale en cosmetische toepassingen van kruiden en maakt zelf onder andere tincturen, zalfjes, natuurlijke cosmetica, thee, kruidenwijn en kruidenlikeur.

Zie ook www.dekruidenmand.nl   en  www.diaroma.nl
De avond zal vanaf 20:00 uur plaatsvinden in het verenigingsgebouw de Bimd aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel nabij het volkstuinencomplex.

Algemene informatie

donderdag 20 april 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
De Bimd
Beekseweg
Aarle-Rixtel
Nederland
Google Maps image