Laarbeek
Landschap
Op
zondag18okt202010:00

AFGELAST: Publiekswandeling: Grotel

AFGELAST: Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen, is het helaas niet mogelijk om deze wandeling door te laten gaan. Hopelijk kunnen we deze wandeling binnenkort wel weer aanbieden! 

Wellicht toch fijn om naar de bossen te gaan en om een paddenstoelenbingo kaart in te vullen. Maak er mooie foto's van en stuur ze op naar het IVN: secretaris@ivnlaarbeek.nl. Veel plezier!

***

Op deze zondagochtend 18 oktober zal het IVN Laarbeek weer een excursie verzorgen in de Grotelse Heide.

We zouden willen, dat we zouden kunnen zeggen "als vanouds". Dit is echter vanwege corona helaas niet het geval. Er kunnen slechts 20 mensen meelopen, die zullen worden verdeeld onder de drie aanwezige gidsen. Daarom moet iedereen die wil meedoen, zich inschrijven onderstaande knop.  En iedereen moet natuurlijk voldoen aan de huidige coronaregels. Zodat we op een veilige manier kunnen genieten van het schitterende landschap in de Grotelse Heide.

De wandeling zal, en dit is wel als vanouds, beginnen bij de parkeerplaats naast Grotelshof, Grotel 5, te Bakel. Om 10 uur beginnen we en het zal tot ongeveer 12 uur duren.

De herfstkleuren in Grotel zijn weer overweldigend. En  zeker na de regen die we gehad hebben, schieten de paddenstoelen uit de grond. Zodat het een feest kan worden om deze herfstwandeling mee te maken. Er zijn hier zoveel verschillende soorten landschappen te zien, zoals heide, naaldbos,droog loofbos met berken en zomereiken, nat loofbos met zwarte els en es en hier en daar ’n schietwilg, cultuurgrasland, soortenrijk grasland, halfnat heide-grasland, akkerland,kapvlakten en andere zijn hier in al hun biodiversiteit te bewonderen. 

Door dit alles heen stroomt de Esperloop, een authentieke heidebeek met steile oevers en schoon en ijzerrijk water met kans op de ijsvogel. We hopen dat het een geweldige zondagmorgen wordt in Grotel

Algemene informatie

zondag 18 oktober 2020 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parkeerplaats naast Grotelshof
Grotel 5
5761RA Bakel
Nederland
Google Maps image