Hoogwater langs de Worm Landschap

Hoogwater langs de Worm

Kerkrade 17 maart 2019

Vandaag een wandeling langs de Worm tussen Geilenkirchen en Randerath. Het wandelpad langs de Worm was afgezet met waarschuwingsborden voor hoogwater, maar daardoor lieten we ons niet tegenhouden. De regen stopte toen we uit de auto stapten en later werd de hemel zelfs blauw en konden we genieten van de zon. En met ons enkele Citroenvlinders en de bloesem van de Sleedoorn. Sporadisch bloeide het Speenkruid en de Witte en de Gevlekte dovenetel. Langs de Worm zaten opvallend veel Grote gele kwikstaarten.
In Randerath liepen we een klein stukje door het oude stadje waar we de burcht, een fraai herenhuis en de Evanglische Kirche bewonderden.
Daarna aanvaarden we de terugweg waar we verrast werden door enkele ondergelopen weilanden. Hier zaten we enkele Nijlganzen en Canadaganzen. Er zat zelfs een paartje Casarca’s. In een klein bosje zagen we een Zwarte specht zitten.
Toen we terug waren bij het startpunt bezochten we nog kort het park van Burg Trips waar de Wilde narcissen fraai bloeiden. Ook zat er een Nijlgans met kuikens.
Precies op het moment dat we in de auto stapten begon het te sneeuwen………..

Ontdek meer over

Deel deze pagina