IVN Kerkrade excursie Natuurbegraafplaats en de grote boslocatie

Onderzoek de flora en fauna van de natuurbegraafplaats met IVN Kerkrade

Op zondag 20 augustus aanstaande verzorgt IVN Kerkrade op Natuurbegraafplaats Eygelshof twee excursies. Tijdens deze excursies komt u meer te weten over de flora en fauna die op de natuurbegraafplaats te vinden zijn. IVN-gidsen gaan met u op ontdekkingstocht naar wat er groeit en leeft in de graslanden en het bos van de natuurbegraafplaats. Ook nemen de gidsen u mee naar de naastgelegen boslocatie die jaren geleden werd aangelegd op voormalige landbouwgrond om het bosareaal in regio Parkstad te vergroten. Deze bossen kennen inmiddels een rijke biodiversiteit en vormen een verrassend groene oase tussen Kerkrade en Landgraaf.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de excursies van circa 4 km. De excursies starten om 11:00 uur en 13:30 uur bij het ontvangstgebouw van Natuurbegraafplaats Eygelshoven (Boomgaardskuilweg 7, 6471 XX Eygelshoven). Denkt u aan gepast schoeisel?

Na afloop van de excursies kunt u onder het genot van een kop koffie/thee met een lekkernij op het terras van Eygelshof meer informatie verkrijgen over de mogelijkheden van natuurbegraven in dit unieke stuk natuur. U krijgt de gelegenheid om aan een medewerker van Eygelshof vragen te stellen over de natuurbegraafplaats.

Mensen kunnen zich via deze link aanmelden voor de excursie en het tijdstip naar keuze: https://www.natuurbegraafplaats-eygelshof.nl/ivn-excursies/

Uw gids:
Herman Langen IVN Ubach o Worms

Uw gids:
Theo Wegh IVN Kerkrade

Passie voor de natuur

 

Waar
Eygelshof Natuurbegraafplaats
Boomgaardskuilweg 7
6471 XX Kerkrade-Eygelshoven
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Herman Langen en Theo Wegh

Gidsen IVN Ubach over Worms en IVN Kerkrade

Ontdek meer over

Deel deze pagina