Kerkrade
Klimaat
Op
zaterdag18sep202109:30

World Cleanup Day 2021

Anstelvallei

WORLD CLEANUP DAY ANSTELVALLEI
IVN Kerkrade organiseert op zaterdag 18 september 2021 de World Cleanup Day Anstelvallei. Op die dag wil IVN Kerkrade de prachtige Anstelvallei met vele vrijwilligers schoon achter laten. Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte en Marketing) juicht het initiatief van IVN Kerkrade van harte toe. “Vanuit de gemeente ondersteunen we deze activiteit met het beschikbaar stellen van onder meer opruimmaterialen. De World Cleanup Day Anstelvallei grijpen we tevens aan om bezoekers via een Beleef Kerkrade campagne op te roepen om in de toekomst de Anstelvallei, maar ook de rest van Kerkrade, schoon te houden”. Wethouder Dion Schneider (Milieu en Duurzaamheid) vult daarbij aan dat het borgen voor bewustwording van het belang van duurzaamheid bij de inwoners hoog in het vaandel staat.

Aanmelden

IVN Kerkrade doet een oproep aan iedereen die mee wil helpen aan een schone Anstelvallei. Jong en oud kan deelnemen.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de QR-Code in de afbeelding hierboven of per mail ivn.kerkrade@gmail.com. In verband met spreiding van de drukte kan gekozen worden uit verschillende tijdslots. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Alpla
Ook is er interesse van bedrijven voor deelname aan de World Cleanup Day Anstelvallei. Zo grijpt Alpla uit Hoensbroek, actief in duurzame plasticverwerking als kunststofproducent, dit event aan als teamuitje. Alpla produceert plastic verpakkingen voor een breed scala aan producten, veel van deze verpakkingen zijn in het verleden en in deze tijd ook nog terecht gekomen in de natuur. Met deelname van Alpla Hoensbroek aan de World Cleanup Day Anstelvallei draagt dit bedrijf een steentje bij aan een schoner milieu. IVN Kerkrade doet een oproep aan andere bedrijven in Kerkrade en de regio om dit voorbeeld te volgen.

Bewustwording
IVN Kerkrade wil in samenwerking met Beleef Kerkrade de World Cleanup Day Anstelvallei ook gebruiken om bewustwording te creëren, vanuit het
 wereldwijde motto one day to clean up our planet. De opruimactiviteit vormt het startschot van de campagne die momenteel nog in voorbereiding is. Heb jezelf leuke opruimtips, kun je die melden bij Beleef Kerkrade via beleef@kerkrade.nl. De tips worden samen met IVN Kerkrade verwerkt in de campagne.

World Cleanup Day Anstelvallei                                           

zaterdag 18 september 2021
van 09:30- tot 14:00 uur
start bij de tuin van Kasteel Erenstein

www.ivn.nl/afdeling/kerkrade

 

Theo Wegh
Uw gids:
Theo Wegh
Passie voor de natuur
Honingbij
Uw gids:
Nardy Pillards
secretaris van IVN Kerkrade

Algemene informatie

zaterdag 18 september 2021 - 09:30 tot 14:00
Locatie: 
Kasteel Erenstein
Kerkradersteenweg 4
6468 PA Kerkrade
Nederland
Extra Informatie: 

ONE DAY TO CLEAN UP OUR PLANET

Google Maps image