Kerkrade
Landschap
Op
zaterdag16mei202010:30

Wandeling langs de Roode Beek gecanceld zie extra informatie

van de Brunssummerheide naar het Schutterspark

We vertrekken bij de voormalige manege aan de Ouverbergstraat en wandelen naar de Brunssummerheide waar we de bron van de Roode Beek bezoeken. Daarna lopen we langs de steenberg van de Staatsmijn Hendrik waar de Roode Beek weer bovengronds is gekomen. Hier bloeien veel wilde bloemen als Peen, teunisbloem, klaproos en Wilde reseda en we kunnen genieten van allerlei insecten zoals Weidebeekjuffers en vlinders als Koninginnepage en Landkaartje. Daarna lopen we verder naar het Schutterspark. Wandeling van 6-7 km.
Vertrek: 10.00 uur vanaf het parkeerterrein van het Continium aan de Hambosweg of 10.30 uur bij de parkeerplaats aan de Ouverbergstraat te Brunssum, bij de voormalige manege.  

Uw gids:
Hub Vergoossen
Passie voor fotograveren

Algemene informatie

zaterdag 16 mei 2020 - 10:30 tot 13:00
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.
Locatie: 
Ouverbergstraat
6465 PC Brunssum
Nederland
Extra Informatie: 

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen toe (gebaseerd op advies van het RIVM) dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

Contactpersoon: 
Google Maps image