Kerkrade
Natuur in de Buurt
Op
zondag19apr202010:00

Voorjaar in de Peschbeemden gecanceld zie extra informatie

op zoek naar planten, vogels en vlinders

De Peschbeemden zijn een complex van vochtige graslanden, hellingveentjes en bosjes langs de Bleijerheider- en Anstelerbeek. In de jaren 70 werd dit gebied ingericht als wandelpark. Toch heeft de natuur hier nog veel te bieden. In de vochtige bosjes bloeien Gewone dotterbloemen en op de bosbodem bloeit de Bosanemoon. Diverse soorten wilgen lokken met hun bloesem vroeg vliegende bijen en vlinders. Op plekken met Pinksterbloemen hopen we het Oranjetipje te zien. Het Landkaartje is ook te verwachten, maar haar rupsen voeden zich met brandnetels. In de graslanden bloeien diverse soorten grassen en zeggen. In de bosjes zingen de terugkerende trekvogels als de Tjiftjaf en de Zwartkop die de winter in Afrika hebben doorgebracht. En natuurlijk verdienen ook de blijvers, als Kool- en Pimpelmees, Grote bonte specht en Boomkruiper, onze aandacht. Denk dus aan een loep en een verrekijker om alles goed te kunnen bekijken tijdens deze excursie voor jong en oud door natuur in de buurt.

 

Martin Zilverstand
Uw gids:
Martin Zilverstand
Passie voor wandelingen in de natuur in Kerkrade

Algemene informatie

woensdag 27 november 2019 - 17:32 tot zondag 19 april 2020 - 22:32
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen zie extra informatie.
Locatie: 
parkeerplaats Continium
Hambosweg
6466 XZ Kerkrade
Nederland
Extra Informatie: 

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen toe (gebaseerd op advies van het RIVM) dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

Contactpersoon: 
Google Maps image