Kerkrade
Slootjesdagen
Op
zondag13jun202112:00

Slootjesdag in de Anstelvallei

Beleef Kerkrade aan het water

Het is weer zo ver! 
Tijd om je loep en verrekijker te pakken en je schepnet uit de schuur te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in, op en rondom het water leven? Ga samen met ons op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een schepnetje verschillende soorten waterdiertjes en kom meer te weten over hun leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water komt! Wil jij lekker buiten met ons op pad om te ontdekken welke diertjes er in het water leven. Doe dan mee aan de Slootjesdag op zondag 13 juni 2021!

Ben je tussen de 4- en 12 jaar, dan kun je op zondag 13 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de Anstelerbeek, Dentgenbacherbeek en de oude roeivijver naast Kasteel Erenstein. Er kan zomaar een bloedzuiger, een schrijvertje, waterschorpioen of een salamander in je schepnetje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden.

We zijn tussen 12:00- en 16:00 uur aanwezig. Locatie (1) infostand bij houten brug tussen kasteelgracht en de Anstelerbeek, locatie (2) langs de Anstelerbeek en locatie (3) bij de oude roeivijver. Bij de infostand wordt een routekaart uitgedeeld waar de drie locaties te vinden zijn.  

Wij zorgen voor wat lekkers bij de infostand. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met IVN Kerkrade via ivn.kerkrade@gmail.com.

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier zoals de slootjesdag. De slootjesdag is mede georganiseerd door de gemeente Kerkrade. 

Olaf Op den Kamp
Uw gids:
Olaf op den Kamp
IVN Kerkrade Voorzitter
Theo Wegh
Uw gids:
Theo Wegh
Passie voor de natuur

Algemene informatie

zondag 13 juni 2021 - 12:00 tot 16:00
Locatie: 
Kasteel Erenstein
Brughofweg 25
6468 Kerkrade
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image