Kerkrade
IVN
Op
zondag07jan201813:00

NIEUWJAARSWANDELING IVN KERKRADE

NIEUWJAARSWANDELING IVN KERKRADE

Op zondag 7 januari nodigt IVN Kerkrade iedereen uit om mee te gaan op de traditionele Nieuwjaarswandeling in de Anstelvallei.
De feestdagen zijn weer voorbij en het natuurjaar gaat van start. IVN voorzitter Olaf Op den Kamp wil daarom natuurminnend Kerkrade meenemen tijdens een twee uur durende wandeling door de Anstelvallei. Daarbij gaan we kijken naar wintergasten onder de vogels, zoals de Grote lijster die in het Verboden Bosje van de bessen van de Maretakken snoept, of naar het Fluweelpootje op oude wilgenstammen. Op de Cranenweijer kijken we naar watervogels die hier alleen ’s winters aanwezig zijn zoals de zwart-witte Kuifeenden, Tafeleenden met hun bruine kop en de Wintertalingen met hun schelle fluittoon. Wie weet zien we langs de Anselderbeek een Grote gele kwikstaart of een IJsvogel.
Wie mee wilt wandelen, moet om 13.00 uur bij het IVN-home aan de Kaffebergsweg 2a te Kerkrade-Chevremont aanwezig zijn. Goede wandelschoenen zijn zeer aanbevolen. Na afloop nodigt IVN-Kerkrade iedereen uit voor een gezellig samenzijn met koffie en lekkers in het IVN-home.

Algemene informatie

zondag 7 januari 2018 - 13:00
Locatie: 
IVN-home
Kaffebergsweg 2a
6468AH Kerkrade
Nederland
Google Maps image