Kerkrade
Landschap
Op
dinsdag17mrt202020:30

Jaarvergadering en lezing Putberg en Imstenraderbos afgelast zie de extra informatie

Traditioneel vindt in maart de Jaarvergadering plaats. Na het bekijken van de jaarstukken en het huldigen van de jubilarissen is er een korte presentatie over de Putberg en het Imstenraderbos door Olaf Op den Kamp.
De Putberg is een natuurreservaat in het droogdal tussen Ubachsberg en Welten.  Het bestaat uit een hellingbos op een kalkrijke bodem met een rijke voorjaarflora. In het gebied zijn enkele oude kalkovens en het restant van de bijbehorende kalkgroeve te vinden.
Het Imstenraderbos is een hellingbos in de gemeente Heerlen. Het ligt net ten zuiden van het gehucht Benzenrade en de zuidgrens wordt gevormd door de weg van Kerkrade naar de Huls. Het is een gemengd bos, hoewel er ook kleine stukken met naaldhout voorkomen. Het Imstenraderbos is een smal, langgerekt boscomplex met vooruitstekende lobben waarin weilanden liggen. Het boscomplex ligt aan de bovenrand van het dal dat afwatert op de Geleenbeek, deze ontspringt aan de voet ervan bij de Benzenraderhof. De ondergrond bestaat in de ondiepe ondergrond uit grind dat in het Plioceen is afgezet door Maas en Rijn, bedekt door een laag löss.

 

Olaf Op den Kamp
Uw gids:
Olaf op den Kamp
IVN Kerkrade Voorzitter

Algemene informatie

dinsdag 17 maart 2020 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
Sjevemethoes
Sint-Pieterstraat 3
6463 CS Kerkrade
Nederland
Extra Informatie: 

Beste deelnemer,

Op dinsdag 17 maart staat de jaarvergadering met aansluitend de korte presentatie over de Putberg en het Imstenraderbos door Olaf Op den Kamp gepland in het Sjevemethoes. Helaas zijn beide activiteiten afgelast conform het advies van het IVN Landelijk, RIVM, Rijksoverheid en de lokale GGD rondom het coronavirus. De alternatieve datum of eventueel jaarvergadering wordt op deze website bekend gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Bestuur IVN Kerkrade.

Contactpersoon: 
Google Maps image