Kerkrade
Amfibieën & reptielen
Op
dinsdag16jan201820:00

INFO-AVOND PADDENTREK

INFO-AVOND PADDENTREK


 

Op dinsdag 16 januari geven Mai Arets en Corrie Meijer van IVN Kerkrade voor alle inwoners van Kerkrade, meer speciaal de mensen die in Haanrade wonen en willen meewerken bij het overzetten van de padden, een presentatie over padden en andere amfibieën. Alle overige belangstellenden zijn ook van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Het lijkt nu nog ver weg, maar als in februari of maart de nachten warmer worden (meer dan 8 graden Celsius) en het regenachtig is, komen de padden en salamanders uit hun winterslaap. Ze trekken dan naar hun voortplantingswateren langs de Worm. Daarbij kruisen ze verkeerswegen zoals de Meuserstraat, de Haanraderstraat en de Haanraderweg. Ook de padden die vanuit het Hambos naar de VVV-vijver trekken moeten een drukke weg over.

De paddentrek start vaak met het invallen van de duisternis en eindigt vaak weer als het later op de avond wordt. Meehelpen betekent in de praktijk dat u van 19.00-21.00 uur of iets later meeloopt met anderen en de aanwezig amfibieën inzamelt en veilig naar de juiste kant van de weg helpt.

Hoe dit precies moet, daar zullen Mai en Corrie tijdens deze lezing nader op ingaan.

IVN Kerkrade roept bij deze de inwoners van Kerkrade op om te helpen bij het overzetten van deze dieren. Dit kan door tijdig contact op te nemen met Mai Arets via tel.045-5458811 of met het secretariaat van IVN Kerkrade ivn.kerkrade@gmail.com. U krijgt dan vanzelf een seintje als de paddentrek van start gaat.

Start van de presentatie: 20.00 uur in cafe Oad Haander, Meuserstraat 38, 6464 EG Kerkrade. Consumptie verplicht.

Algemene informatie

dinsdag 16 januari 2018 - 20:00
Locatie: 
Cafe Oad Haander
Meuserstraat 38,
6464 EG Kerkrade
Nederland
Google Maps image