Kerkrade
Kind & Natuur
Vanaf
zondag21okt201810:00

Herfstkabouterpad met IVN Wormdalkids

Sluit de herfstvakantie sprookjesachtig af in het Bosrijk van Rimburg

Het is volop herfst en de kabouters maken zich gereed voor de winter. Kom je meedoen? De bladeren vallen en de insecten zoeken een beschut plekje. De paddenstoelen schieten uit de grond en de nootjes vallen.

Ben je tussen de 2 en 8 jaar en vind je het leuk om buiten te zijn en meer te ontdekken? Dan ben je bij de Wormdal (scharrel)kids op de juiste plek! Op zondag 21 oktober a.s. ben je welkom vanaf 10 uur in het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf).. 

Je kunt met het kabouterpad starten tussen 10 en 12 uur. Om uiterlijk 13 uur ben je weer terug. De route is ongeveer 2 kilometer en ook met een kinderwagen redelijk te doen, op een paar trapjes na. De route loop je in één á anderhalf uur en onderweg kun je gevarieerde opdrachten doen met je (groot)ouders. Bij terugkomst in het IVN-gebouw kun je het verzamelde materiaal goed bekijken onder een stevige loep en ontvang je wat lekkers. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Heb je vragen bel of mail dan met Bianca Beckers 06-47920720/bianca.beckers@hetnet.nl.

IVN Scharrelkids
Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en gewoon lekker bezig zijn in de natuur. Dat maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Daarom laat IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, met het programma Scharrelkids ouders en kinderen de natuur samen beleven. En dat doen we op een scharreligge manier, omdat scharrelen - zelf spelen en ontdekken - dé manier is om kinderen in contact te brengen met de natuur. IVN biedt ook een schat aan tips om zelf, samen met je (klein)-kinderen de natuur te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt. Kijk maar eens op www.scharrelkids.nl, hier staan weetjes en doe-tips over en in de natuur. Niet alleen voor buiten, maar ook knutseltips voor thuis. Hartstikke leuk! De IVN Wormdalkids gaan 4 keer per jaar op expeditie met kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Dit kabouterpad is speciaal ontwikkeld voor de jongeren leeftijd met (groot)ouders.

We zien je graag bij het Kabouterpad!
 

Algemene informatie

zondag 21 oktober 2018 - 10:00 tot 13:00
Locatie: 
IVN home van IVN Ubach over Worms
Steenenbergweg
Landgraaf
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image