Kerkrade
Natuur in de Buurt
Op
zondag26apr202014:00

Excursie door de Hoge Fronten in Maastricht gecanceld zie extra informatie

samen aan de slag met de inventarisatie van flora en fauna

Op deze dag vindt in Maastricht de City Nature Challenge plaats waarbij wordt gepoogd om zoveel mogelijk soorten te inventariseren. Wij dragen ons steentje daaraan bij tijdens een excursie door natuurgebied de Hoge Fronten.

Samen gaan we zoveel mogelijk waarnemingen verzamelen van planten en dieren. Dat kan met foto via Waarneming.nl, waar ook de tussenstand te volgen is via een speciale pagina:

waarneming.nl/bioblitz/10110-soortenjaar-nhgl. Met herkenningsapp ObsIdentify, kunnen soorten vanaf een foto op naam worden gebracht. Deze app kan gratis gedownload worden (ObsIdentify Android:

https://bit.ly/33yRRs4     ObsIdentify iOS: https://apple.co/2rxrlkG)

Hierdoor is soortenkennis niet vereist en kan iedereen meedoen. Deze app werkt overigens in heel Nederland, dus u kunt ook in uw eigen achtertuin aan de slag met het herkennen van onbekende dieren en planten.

 

Olaf Op den Kamp
Uw gids:
Olaf op den Kamp
IVN Kerkrade Voorzitter

Algemene informatie

vrijdag 31 januari 2020 - 20:45
Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.
Locatie: 
Parkeerterrein Q-park
Frontensingel
6219 PE Maastricht
Nederland
Extra Informatie: 

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen toe (gebaseerd op advies van het RIVM) dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

Het is zinvol thuis de app alvast te downloaden Deze app kan gratis gedownload worden (ObsIdentify Android:
https://bit.ly/33yRRs4 ObsIdentify iOS: https://apple.co/2rxrlkG)
Hierdoor is soortenkennis niet vereist en kan iedereen meedoen. Deze app werkt overigens in heel Nederland, dus u kunt ook in uw eigen achtertuin aan de slag met het herkennen van onbekende dieren en planten.
Aanvang: 13.15 uur parkeerplaats Continium, Hambosweg te Kerkrade of 14.00 uur vertrek vanaf ingang parkeerterrein Q-park aan de Frontensingel, 6219 PE Maastricht. Bijdrage carpoolen € 4,00 p.p.

Contactpersoon: 
Google Maps image