Werkgroep Geneeskrachtige en Eetbare Planten

Werkgroep Geneeskrachtige en Eetbare Planten

De werkgroep wil mensen in contact brengen met de eetbare- en geneeskrachtige kwaliteiten van de natuur. De kennis hierover is al sinds eeuwen overgedragen. Ook in onze huidige tijd is er weer veel belangstelling voor wat er eetbaar is in onze omgeving en waar medicijnen oorspronkelijk en ook nu nog vandaan komen. Het is interessant  om te zien dat die planten bomen en kruiden nog steeds om ons heen zijn en gebruikt kunnen worden.

In deze werkgroep verdiepen wij ons in de geneeskrachtige en eetbare kruiden, planten en bomen die in onze directe omgeving voorkomen.

 

 

Wij willen binnen de werkgroep onze deskundigheid vergroten en het met elkaar delen zowel in theorie als praktijk. Wij doen dit dmv theorie, veldwerk, cursus en excursies.


Onze ontdekkingen willen wij enthousiast delen via excursies met belangstellenden uit Zoetermeer en omgeving.

Wij komen op geregelde tijden bij elkaar ong. 9 x per jaar om onze deskundigheid te vergroten en het geven en voorbereiden van excursies. 

 

HazelnootWij organiseren 3 excursies in Zoetermeer per jaar voor jong en oud op het gebied van eetbaar- en geneeskrachtig groen. Kijk hiervoor onder het kopje  “Activiteiten”.

De excursies duren ca. 1,5 uur en starten om 14.00.

Recepten

Een werkgroep die zich bezighoudt met o.a. eetbare planten zorgt uiteraard ook voor recepten op dit gebied.

Recept Rozenbottelsiroop

Recept Vlierbloesemthee

Recept Brandnetelthee

Recept Mispelmoes

 De werkgroep bestaat uit:

  • Raymond Kort (Coördinator)
  • Karin Koppe
  • Winny Koelé
  • Henriette Koenen

Contact: info@ivnzoetermeer.nl