IVN Zoetermeer
Paddenstoelen
zondag25okt2020

Zeer geslaagde Paddenstoelenweek!

Deze herfstvakantie was het volop genieten van de paddenstoelen in het Balijbos.

paddoweek 2020 I

Het was een goede zet van de organisatie om al in augustus te beslissen dat de jaarlijkse paddenstoelendag 2020 geen evenement moest worden met kramen en knutselactiviteiten. Het risico van te veel mensen zonder 1,5 meter afstand was te groot.  Oplossing: een zelfstandig te lopen paddenstoelenroute van ongeveer 2 km tijdens de hele herfstvakantieweek, met onderweg informatiebordjes met leuke weetjes over de paddenstoelen die men tegen zou komen.

En druk dat het was! Veel gezinnen met kleine kinderen, opa’s en oma’s met kleinkinderen losse volwassenen met fototoestellen.

paddoweek IIINergens waren opstoppingen van mensen en iedereen was ontzettend enthousiast en verrast over de verschillende soorten paddenstoelen met hun verhaaltjes erbij. Veel kinderen hadden de tip ter harte genomen om een spiegeltje mee te nemen, al wisten ze soms niet wat ze ermee konden doen. Het zag er in ieder geval interessant uit! Daar waar het kon, werden door de aanwezige IVN’ers vragen beantwoord of informatie gegeven over aanwezige paddenstoelen of over paddenstoelen in het algemeen (foto: W. Koelé).

paddoweek III

 

Namens alle spekzwoerdzwammen, franjehoeden, geschubde inktzwammen, oortjes, papierzwammetjes, aardappelbovisten, geweizwammetjes en dodemansvingers; dank dat de IVN-vrijwilligers ons weer op de kaart hebben gezet en dat jullie aan de mensen hebben verteld dat we ontzettend nuttig zijn voor het hele ecosysteem!

 

 

Speciale dank aan Sinie de Jonge, de aanjager van de jaarlijkse paddenstoelenaandacht in het Balijbos en daarmee de Zwam der Zwammen!

Marina Lurks, natuurgids IVN Zoetermeer

We zijn heel blij en trots met dit corona proof feest derpaddoweek 2020 II natuur, georganiseerd door IVN en KNNV, samen met Staatsbosbeheer.