IVN Zoetermeer
Paddenstoelen
Vanaf
zondag18okt202011:00

Paddenstoelenweek

In de herfstvakantie een week lang paddenstoelen ontdekken in het Balijbos!

paddodag 5

Wij zijn blij dat we in deze periode van beperkingen in verband met het corona virus, deze activiteit kunnen laten doorgaan. Daarbij rekenen we op ieders medewerking om de maatregelen in acht te nemen. Geef elkaar de ruimte langs de route, kom met 1 huishouden/in groepjes van maximaal 4 personen. Dan kunnen we er een week lang een feest van maken!

Afgelopen jaren was op een zondag in de herfst de feestelijke Paddenstoelendag van IVN en Staatsbosbeheer. De opzet met een ontvangst-tent met allerlei activiteiten en een middag gezellige drukte in het bos langs de route, past dit jaar niet bij de corona maatregelen.

Wij als natuurorganisaties IVN en KNNV Zoetermeer en Staatsbosbeheer pakken het in 2020 dus anders aan!

paddodag 6In plaats van een dag, maken we er in de herfstvakantie een Paddenstoelenweek van: van zondag 18 tot en met vrijdag 23 oktober kan iedereen op zijn eigen moment de informatieve tocht door het Balijbos lopen. Deze is net als de voorgaande edities leuk en leerzaam, voor jong en oud.

De tocht begint bij de ingang van het speelbos (bij de achteringang van de paddodag 1Balijhoeve) en kan het beste gelopen worden tussen 11 en 16 uur.
Dan is de route door ons gecheckt dat hij in orde is en proberen we in de buurt te zijn voor vragen.

Vanaf de parkeerplaats aan het Kurkhout (bij de Manege) loopt u in een paar minuten naar de ingang van het speelbos. Omdat we dit keer geen spulletjes kunnen uitlenen, is het belangrijk zelf een vergrootglas/loepje en spiegeltje mee te nemen! En hier de zoekkaart te downloaden en geprint mee te nemen, of lees hem van je telefoon.

En hier vind je tips en richtlijnen voor deze periode.

paddodag 2paddodag 3

Algemene informatie

zondag 18 oktober 2020 - 11:00 tot zaterdag 24 oktober 2020 - 16:00
Locatie: 
Balij
Kurkhout
2719JZ Zoetermeer
Nederland
Google Maps image