IVN Zoetermeer
Bloemen & Planten
maandag17sep2018

Verslag van de excursie eetbaar groen op 16 sept 2018

Met vier gidsen (Winny, Lia, Joke en Karin) en 28 deelnemers gingen we na een korte introductie op pad in het Binnenpark. De groep werd in drieën gesplitst.

eetbaar groenDe zon scheen uitbundig, dus de rode bessen van de Gelderse roos en de meidoorn, die kenmerkend zijn voor dit jaargetijde, kwamen prachtig uit.. Er werd regelmatig stil gestaan bij bomen en struiken die eetbare vruchten dragen, zoals de hazelaar, tamme kastanje, vlier. Soms ook bij een boom waarin niets eetbaars voor de mens zit, maar die wel apart is, zoals de hopbeuk en de Kaukasische vleugelnoot. Voor de meesten was de wandeling verrassend omdat het Binnenpark niet zo bekend i; men vond het erg leuk om met dit park kennis te maken.

eetbaar groenOnderweg werd er af en toe een braam gegeten, en na afloop kon men zelfgebakken hazelnootkoekjes proeven. Die vielen in de smaak! Intussen was de buurttuin Zoete aarde bereikt, een tuin die grenst aan het Binnenpark, waar de wandeling eindigde en er voor de liefhebbers koffie en thee was en men kon napraten. Al met al was het een geslaagde excursie waarover iedereen tevreden was, niet in de laatste plaats ook omdat het weer zo goed meewerkte.

eetbaar groen

Verslag en foto's: Karin Koppe

eetbaar groen