IVN Zoetermeer
Overig
maandag27aug2018

Verslag Foto-excursie Bentwoud

Verslag foto-excursie Bentwoud van 19 augustus 2018

De dag begon zwaar bewolkt en alles zag er wat somber uit. Maar tegen de middag werd de bewolking iets dunner waardoor er mooi diffuus licht was om bij te fotograferen. En af en toe was er zelfs een mager zonnetje die de temperatuur van 20°C naar 22°C bracht.


Met 19 personen en 3 gidsen begonnen we aan de excursie in de Bentwoud-driehoek. Het bonte gezelschap, van jong tot wat minder jong en van gevorderden tot beginners, was uitgerust met een grote variëteit aan camera’s.
Doel van de wandeling was om de natuur goed te observeren en te zoeken naar fotografisch interessante onderwerpen. Het was niet de bedoeling om er een technische fotocursus van te maken. Desondanks konden de wandelaars wel met fototechnische vragen terecht bij de gidsen, en als die het niet wisten was er wel een ander die kon helpen. Hoe je bijvoorbeeld een in de lucht zwevend zaadje het best kon proberen te fotograferen of hoe je bepaalde instellingen op het toestel selecteert.
Onderweg vormden zich groepjes rond een fotogeniek onderwerp. We zagen de distelgal, diverse libellen en juffers, vlinders, mosgal, bruine kikkers, elzenhaantjes en andere haantjes en een oplettende deelnemer vond zelfs de plant met die moeilijke naam: Rood guichelheil.
De deelnemers waren zo goed in onderwerpen zoeken dat we maar tot de helft van de geplande route kwamen, maar niemand was daar rouwig om. Verrijkt met een berg foto’s en nieuwe ervaringen trok de groep deelnemers na ruim twee uur richting huis.
Het was een interessante wandeling en de deelnemers waren dik tevreden toen we afscheid namen aan het begin van de Oostkade.

Wilco Pot