IVN Westerkwartier e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag16okt202213:30

Speuren naar paddenstoelen (16 okt.)

Kinderen en volwassenen speuren apart

Ken jij de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al?
 

Kom speuren naar paddenstoelen met IVN Westerkwartier e.o.

 

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Kom jij samen met je (klein)kinderen naar paddenstoelen speuren? Ga mee met de paddenstoelen excursie van IVN Afdeling Westerkwartier e.o. op zondag 16 oktober in het Natuurschoonbos te Nietap.

De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke zijn giftig, welke niet.  En wat is de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos?
Met een spiegeltje gaan we de onderkant van paddenstoel bekijken.  Ook krijgt u een zoekkaart om later zelf het bos in te gaan.

Tijdens deze excursie gaan
de kinderen en volwassenen apart op stap, waarbij met de kinderen op een meer speelse manier naar de paddenstoelen gekeken wordt.

Kosten:  s.v.p. contant te voldoen
   Leden en kinderen gratis.
   Niet leden (volw.) € 2,50

Aanmelden vooraf is niet nodig.

 

Als onderdeel van de IVN#2uurnatuur Challenge neemt IVN kinderen en hun (groot)ouders dit najaar mee op ontdekkingsreis door de geheimzinnige wereld van paddenstoelen. Tijdens deze ontdekkingstocht met IVN-afdelingen beleven ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen alles wat met paddenstoelen te maken heeft.

Algemene informatie

zondag 16 oktober 2022 - 13:30 tot 15:30
Paddenstoelenexcursie met volwassenenexcursie én kinderexcursie
Locatie: 
Parkeerplaats Natuurschoonbos
Vagevuurselaan 7
9312 VD Nietap
Nederland
Google Maps image