IVN Westerkwartier e.o.
Op
zaterdag30okt202118:45

Nachtelijke boottocht (30 okt.) VOLGEBOEKT !

De waarde van het donker beleefd vanaf het water

Voor de 17e keer alweer organiseren de provinciale Milieufederaties met al hun partners op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. (zie www.nachtvandenacht.nl)

Met behulp van een aantal fluisterboten organiseert IVN Westerkwartier e.o. een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer. Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water. Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting is dit een tocht die in de herinnering blijft hangen!

Er is per boot deskundige begeleiding en zwemvesten aanwezig!

Het aantal deelnemers aan deze boottocht, volwassenen en kinderen, is maximaal 20 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk!
Dit kan via: ivnwesterkwartiereo@gmail.com

We verzamelen om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap en gaan dan varen tussen 19.00 en 21.00 uur. Na afloop is het mogelijk om voor eigen rekening nog een kopje koffie of thee te drinken.
Kosten: alle deelnemers € 5,00
NB: Alleen contante betaling mogelijk.

N.B.1: Omdat de zitjes in de fluisterboten van aluminium zijn is het slim om een kussentje mee te nemen tegen de optrekkende kou.

N.B.2: Omdat het doorgaan van deze tocht van een aantal factoren afhankelijk is, is het raadzaam deze site in de gaten te houden.

Algemene informatie

zaterdag 30 oktober 2021 - 18:45 tot 21:00
Nachtelijke (fluister)boottocht over het Leekstermeer
Locatie: 
Recreatiebedrijf Cnossen
Meerweg 13
9312 TC Nietap
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image