IVN Vijlen-Vaals
IVN
zaterdag09feb2019

In Memoriam Rinus Koens

Heel onverwacht ontvingen wij het trieste bericht van overlijden van Rinus Koens.

Rinus was actief lid bij de IVN afdeling Vijlen-Vaals en was altijd zeer betrokken bij excursies en activiteiten. Rinus was bescheiden, hij werkte het liefst op de achtergrond. Steeds stond hij paraat om met zijn camera de natuur en belevingen rondom natuur vast te leggen. Hij zag niets over het hoofd, had oog voor detail en legde alles op camera vast. Zijn prachtige
natuurfoto’s van vogels, dieren, bloemen en landschappen deelde hij graag met andere mensen.
In zijn woonplaats Bocholtz werd hij door vele verenigingen en organisaties gevraagd om foto’s te maken bij plaatselijke feestelijke hoogtepunten en bijzondere gebeurtenissen. Na het maken van de foto’s ging hij telkens zo snel mogelijk naar huis om de honderden ‘geschoten’ foto’s diezelfde dag nog kritisch te bekijken en te bewerken. Het waren op een gegeven moment zoveel foto’s dat er een speciale site werd aangemaakt om al die foto’s op
een mooie manier te kunnen presenteren. Ofschoon Rinus een man van weinig woorden was, was hij graag onder de mensen. Als het gezellig was dronk hij altijd een lekker Belgisch biertje.

Een half jaar geleden vertelde Rinus dat hij wat gezondheidsklachten had gehad maar dat hij alweer aan de betere hand was. Ook vertelde hij toen dat hij een auto wilde kopen. Aangezien hij jaren niet meer gereden had, nam hij voor de zekerheid nog wat rijlessen. En zo reed Rinus in november met zijn pas gekochte auto naar zijn familie in Zeeland en verbleef er een tijdje.
Toen hij weer thuis was sloeg het lot hard toe...

We zullen Rinus gedenken als een man die zich één voelde met de natuur en er ook dagelijks in te vinden was. Van zijn foto’s zullen we nog lang dankbaar kunnen genieten.

InMemoriamRinusKoens